משרד החקלאות חושף: המחיר שמוכר מגדל העופות ירד בכ- 15%, אך המחיר לצרכן לא ירד באותו היחס. לאחר הורדת נושא הפטם מחוק ההסדרים, התחייבו החקלאים להוריד את מחיר העוף ב- 10%. בפועל החקלאים אכן הורידו את המחיר בכ- 15%, אך ההוזלה לא באה לידי ביטוי במחיר העוף לצרכן, כיוון שרשתות השיווק והמשחטות לא הורידו מחירים בהתאמה.
על פי תחשיב שנערך במשרד עולה, כי החקלאי מקבל כ- 6.5 ₪ לק"ג בשר עוף, עלות השחיטה במשחטה נאמדת בכ- 2 ₪ לק"ג, ובשער המשחטה נמכר ק"ג עוף בכ- 12 ₪ לק"ג. לדעת כלכלני המשרד, בתוספת מרווח קמעוני סביר ומע"מ, המחיר לצרכן לא צריך לחצות את ה- 16.5 ₪ לק"ג עוף טרי שלם הנמכר במעדנייה ו- 19 ₪ לק"ג עוף טרי שלם ארוז.
קרא עוד:
[postim]
צריכת הפטם השנתית הממוצעת לנפש בישראל עומדת על 44-42 ק"ג, בהיקף שנתי של 500,000-450,000 טון.
שר החקלאות אורי אריאל: "מחובתנו לספק לאזרח מידע שקוף וברור, בכדי לסייע בידו לקבל החלטות צרכניות נבונות, עתה ההחלטה בידי הצרכן. צרכנות נבונה מסייעת להפחית את יוקר המחייה. המחיר שנדרש קונה לשלם בחלק מהחנויות בגובה 21 ₪ לק"ג לעוף ארוז הינו מופרז ולא הוגן"
(אילוסטרציה: חגי אהרן – פלאש 90)