מאפה במילוי בשר טחון
את המאפה מכינים מבצק עלים מוכן, שחוסך את זמן הכנת הבצק. נשאר רק לבשל את הבשר הטחון ולגלגל עם הבצק. מנה שתמיד קוצרת מחמאות!
מצרכים:
1 ק"ג בצק עלים (שהופשר לילה במקרר או שעתיים בטמפ' החדר)
500 גרם בשר טחון
1 בצל
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/2 כוס מים
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל
זיגוג: חלמון טרוף (הצהוב) ושומשום.
אופן הכנה:
-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב כ-2 דקות.
-מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים. מערבבים במשך כדקה, מסירים מהאש ומצננים.
-פורסים על משטח עבודה את בצק העלים וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת הבשר הטחון.
-מגלגלים את הבצק ומהדקים בצדדים. מורחים חלמון טרוף על החלק העליון של המאפה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.